ward de meyer

Meer informatie en foto's van onze leden
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Wouter D
General Manager
Berichten: 11283
Lid geworden op: di 09 sep 2003, 22:35
Postcode: 9320
Fiets: Thys Revolver
Locatie: Erembodegem
Contacteer:

ward de meyer

#1 Bericht door Wouter D »

kwam ook ff in beeld op het paastreffen, wat een voorbeeldige jongen zeg.http://ligfiets.net/fotos/foto.php3? ty ... jafspn.jpg
Afbeelding
de foto's van ons fietstochtje samen zijn helaas verdwenen :( samen met de rest van al mijn foto's
Wens je in te schrijven voor de nieuwsbrief? Hebt u suggesties of vragen? , .... info@ligfietsers.be
help jij ook mee het forum fris en overzichtelijk te houden?

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

Re: ward de meyer

#2 Bericht door Ward De Meyer »

hahah :D
Dat heb je mooi gezegd!
Je hebt er weer de leukste foto uitgehaald!
Ik heb wel een aantal foto's van onze trip tot middelburg als dat een troost kan zijn.

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

#3 Bericht door Ward De Meyer »

Om mee de onbekende leden te stimuleren...

Hoe het begon…
Iedere weekdag zwoegde ik door regen en wind naar school. Op een dag vloog er een ligfiets voorbij zonder veel last van de wind te ondervinden. Dit was het moment waarop ik besliste: dit wil ik ook! Ik ging de volgende dag eens kijken op het net naar de prijzen en modellen. Het was een hele tegenslag om te moeten ontdekken dat de prijzen zo hoog lagen. Twee dingen wist ik zeker! 1) dit was niet voor mijn portemonnee en twee als ik een ligfiets wilde hebben zou het een tweedehandse worden.

Na wat uren gesurfd te hebben had ik de belangrijkste ligfietssites overlopen. Ik ontdekte dat 10 km van mijn huis twee gespecialiseerde ligfietswinkels waren gevestigd (http://www.ligfiets.be en www.tim.be). Ik ontdekte dat er een tweedehandse zelfbouw ligfiets te koop stond bij Tim Biesemans voor een degelijke prijs. Die middag nog vertrokken naar Tim zijn winkel om weer een tegenslag te moeten in caseren. De zelfbouwfiets was 3 maanden geleden al verkocht. (De site was dan ook al even niet meer opgedated)



Toen ontdekte ik de ligfietsplaza (www.ligfiets.net) die één van de grootste verkoopmarkten bleek te zijn van nieuwe en tweedehandse ligfietsen. Er bleek een zelfbouw Flevobike met kantelknikbesturing te koop te staan in Zwolle(Noord-Nederland) voor MAAR 70€! Ik kreeg mijn opa zot genoeg om op een zaterdag in de kerstvakantie een tocht van 400km te ondernemen. Eén ding was verzekerd: voor mij ging de ligfietswereld open! Aangekomen in Zwolle heel hartelijk ontvangen en kregen we echte Hollandse peperkoek en koffie aangeboden. De weerberichten gaven die dag sneeuw aan dus op tijd terug vertrokken om niet in sneeuwfiles verzeild te raken. We hadden wel nog een klein probleempje! De ligfiets zat in de auto maar het kofferdeksel wilde niet meer dicht doordat het achterwiel er tussen stak. En om in putje winter met een open koffer te rijden is niet echt aangenaam! Dus na veel duwen en trekken eindelijk het kofferdeksel dicht gekregen om dan onze tocht te hervatten (we hadden immers nog minstens 200km te rijden). Toen we de Belgische grens bereikten begon het echt goed te sneeuwen. Toch nog een kwartiertje staan aanschuiven in de file om dan terug thuis te komen. Die dag nog geprobeerd om er mee weg te rijden maar dit bleek niet eenvoudig te zijn.



Met een ligfiets rijden die uitgerust is met een kantelknikbesturing(je benen draaien mee als je een bocht neemt) is niet gemakkelijk. De volgende dag weer geprobeerd maar het wilde niet lukken. De Flevo was nog een beetje te groot voor me waardoor ik ook minder gemakkelijk mijn evenwicht kon bewaren. De derde dag was er terug hoop! Ik kon al 20 meter rechtdoor rijden zonder te vallen. Die dag ben ik intensief blijven oefenen zodat ik die avond nog goed met de ligfiets overweg kon. Na enkele weken had ik toch door dat het niet was wat ik van een ligfiets verwachtte. Ik reed te traag en voelde me niet superveilig om me tussen de auto’s en bussen te begeven. Hieruit nam ik dan mijn conclusies. Enkele dagen later stond hij opnieuw te koop op internet. Doordat het een zelfbouwligfiets was kreeg ik hem moeilijk verkocht voor de prijs die ik wilde. Na drie weken kreeg ik een mailtje van een geïnteresseerde uit de buurt. Hij kwam diezelfde avond nog langs om hem te komen bewonderen. Na er eens opgezeten te hebben was hij meteen verkocht voor de fiets. Hij was blij met zijn nieuwe aanwinst en ik kon naar een niewe ligfiets op zoek.


Een weekje later nog eens bij Tim Biesemans aan gaan kloppen voor wat raad te vragen. Hij had nog een frame van een kopie van een Stinger staan die hij wel wilde afstellen voor me. Deze bleek hij gebruikt te hebben voor zijn eindwerk die betrekking had tot ligfietsen.

Na een maand stond hij afgesteld en al om weer bereden te worden. De ligfiets is lager in bouw dan een gewone Stinger, de ketting loopt gewoon naast het voorwiel voor een minimum aan weerstand te hebben en spijtig genoeg had hij geen achtervering.


Op zoek naar een velomobiel

Op een gegeven moment ontdekte ik de nederlandstalige site van velomobielen en alleweders (http://www.velomobiel.nl/). Een velomobiel of “banaan” is natuurlijk weer iets helemaal anders dan een ligfiets maar biedt ook zijn voor- en nadelen. Dit wilde ik ook wel eens proberen... Zo gezegd zo gedaan. In de buurt woonde iemand die zijn Flevobike alleweder te koop had gesteld waardoor ik hem 2 weken kon uittesten. Het eerste dat me opviel is dat je vrij hard moest trappen om op snelheid te geraken. Na 2 maand hield ik het voor bekeken doordat ik toch niet overtuigd was van zo'n alleweder...

Dus erna overgestapt naar een baron met staartpuntje waar ik echte snelheid leerde kennen. Het ging toch niet om met je baron en zware rugzak iedere dag heen en weer te rijden. Ik had in 1week 4keer lek gereden en had er dus een beetje genoeg van gekregen!
Toen zag ik de aanbieding van een nieuwe stinger voor maar 1200€. Meteen mijn baron te koop gesteld en 3weken later reed ik met een knalgele stinger rond. Echt een zalige fiets om mee te rijden. Bij Tim kon ik zijn Quest eens testen maar na drie dagen een aanrijding gehad met een fietser.(Een te hoge haag was de oorzaak ervan) Doordat ik wrs zou moeten betalen voor de kosten heb ik mijn stinger moeten wegdoen :( of ik zou platzak worden. In de vakantie hielp ik mee met de verhuis van Tim naar zijn nieuwe winkel. Uiteindelijk besloot hij me geen kosten aan te rekenen waarvoor ik hem nog steeds dankbaar ben :wink: . Maar mijn stinger was al verkocht :( . Dan maar een hurri met zijtassen gekocht waar ik twee maanden met gereden heb tot ik het aanbod kreeg van Dries om WAW003 te kopen voor een aantrekkelijke prijs. Ik was er meteen aan verkocht en weer 2maand later rij ik met een waw die ik zéker wil behouden. Ik ben er gewoon gehecht aan. Enkel nog de laatste werkjes eraan uitvoeren.(heb net de binnenkant helemaal zwart gespoten maar de verlichting moet nog ingebouwd worden)

Mss een té lang verhaal maar éénmaal je begint met schrijven over ligfietsen kan ik niet meer stoppen :D
Optima Stinger EX met Aeropunt

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

#4 Bericht door Ward De Meyer »

Ik kreeg gisteren eindelijk nog eens de kans om op een Flevo Racer te rijden. Eerst nog even het stuur vastgedraaid, remmen gecontroleerd en banden op druk gezet.
15minuten later kon ik dan eindelijk plaatsnemen op een fiets waar ooit mijn ligfietsavontuur was mee begonnen.
Wonder boven wonder was ik na de eerste trap tegen de pedalen al weg wat me met een flevobike-bike twee maand geleden niet gelukt was. :?
Zalig om zo met je benen te sturen enkel het stuur stond niet helemaal goed gepositioneerd waardoor ik er wel eens tegen klakte en een onaangenaam slingerende fiets tot gevolg had. Ik dacht dat ik er helemaal terug mee weg was dus tandje hoger en eens gekeken wat ik eruit kon halen... Eenmaal dat ik optrok ging het een beetje mis! Hij slingerde ineens naar de hele andere kant waardoor ik de controle verloor, ik remde op allebei de wielen wat ik beter niet gedaan had. De beide wielen blokeerden ineens waardoor ik weggekatapulteerd werd. Gelukkig kwam was het gras mijn redding. Ik wilde opstaan maar een stekende pijn aan mijn pees hield me tegen. Ik werd draaierig en ben toen 10minuten blijven zitten in het gras tot de de draaingen en de schok wat weggeebd waren. Dan maart weer met fiets aan de hand terug gestapt want fietsen met die pijn zou toch niet meer lukken.
Echt stom :evil: ik was net van mijn eerste gescheurde pees af of hij is al terug gescheurd. Weer geduld tonen om mijn been te laten rusten, wat toch zo moeilijk is als zo'n WAW naar je lonkt. :cry:
Optima Stinger EX met Aeropunt

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

Eerste go one3 in België!

#5 Bericht door Ward De Meyer »

Zoals sommigen al wisten rijdt sinds gisteren de eerste go one3 rond in België waarvan ik de eigenaar ben geworden.

Hij is knalgeel waardoor ie lekker opvalt :wink: (wouter, ik heb nog geen zwart reflecterende strips gevonden :( :wink: )

Vandaag de ketting en dergelijke aangepast om eens deftig te kunnen testen en te weten hoe een go one3 wel eigenlijk mag rijden.
Nadat de zwarte pollen waren gewassen in de fiets gesprongen. Eindelijk nog eens gevoeld hoe je rug kan genieten van achtervering :D. De draaicirkel was ook even wennen maar hij fietst heerlijk en vlot. (Hij heeft dan ook weinig KM's op de teller en ziet er dus nieuw uit) Ik heb vandaag in regen gereden en dat viel goed mee, enkel bij mieser wil het zicht wel eens sterk verminderen. Momenteel staat er nog geen hardtop of dakje op waardoor ik nog wat nat aankwam, maar dak wordt besteld binnenkort. Morgen probeer ik wat kiekjes te nemen en ga ik me achter sponsering zetten...
Optima Stinger EX met Aeropunt

eeuwige reiziger
General Manager
Berichten: 5090
Lid geworden op: ma 13 sep 2004, 23:06
Postcode: 8755
Fiets: Mango Plus
Locatie: Ruiselede
Contacteer:

Re: Eerste go one3 in België!

#6 Bericht door eeuwige reiziger »

Ward De Meyer schreef:Zoals sommigen al wisten rijdt sinds gisteren de eerste go one3 rond in België waarvan ik de eigenaar ben geworden.
Wat is er dan van je WAW geworden?

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

Re: Eerste go one3 in België!

#7 Bericht door Ward De Meyer »

eeuwige reiziger schreef: Wat is er dan van je WAW geworden?
Waw003 zou zich in Amsterdam moeten bevinden... Gisteren heb ik mijn waw dus ingeruild voor een go one3.
Optima Stinger EX met Aeropunt

eeuwige reiziger
General Manager
Berichten: 5090
Lid geworden op: ma 13 sep 2004, 23:06
Postcode: 8755
Fiets: Mango Plus
Locatie: Ruiselede
Contacteer:

Re: Eerste go one3 in België!

#8 Bericht door eeuwige reiziger »

Ward De Meyer schreef:Waw003 zou zich in Amsterdam moeten bevinden... Gisteren heb ik mijn waw dus ingeruild voor een go one3.
De eerste WAW op Nederlandse bodem?

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

Re: Eerste go one3 in België!

#9 Bericht door Ward De Meyer »

eeuwige reiziger schreef:
De eerste WAW op Nederlandse bodem?
Idd! de tweede waw die internationaal gaat.(de eerste bevindt zich in Zweden...)
Optima Stinger EX met Aeropunt

eeuwige reiziger
General Manager
Berichten: 5090
Lid geworden op: ma 13 sep 2004, 23:06
Postcode: 8755
Fiets: Mango Plus
Locatie: Ruiselede
Contacteer:

Re: Eerste go one3 in België!

#10 Bericht door eeuwige reiziger »

Ward De Meyer schreef:Idd! de tweede waw die internationaal gaat.(de eerste bevindt zich in Zweden...)
Vlaanderen zendt zijn zonen uit :lol: Maar we krijgen daar wel het "gele gevaar" voor in de plaats :wink:

Gebruikersavatar
Dries
Helper
Berichten: 369
Lid geworden op: vr 19 sep 2003, 22:42
Postcode: 9000
Fiets: Taifuns
Locatie: Gent
Contacteer:

#11 Bericht door Dries »

zwart reflecterende strips bij mij te koop.
laat je me weten waar de waw naartoe is? Ik heb het idee dat ik de mens in kwestie vorig jaar ontmoet heb...

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

#12 Bericht door Ward De Meyer »

Dries schreef:zwart reflecterende strips bij mij te koop.
laat je me weten waar de waw naartoe is? Ik heb het idee dat ik de mens in kwestie vorig jaar ontmoet heb...
Hey Dries,

Meen je dat nou van die strips :? of ben ik achterlijk :D

De waw behoort nu toe aan Peter van der Geer wonende in Amsterdam...
Hij was aanwezig op de velomobielentests waar hij waw002 leerde kennen. Doordat ie zolang moest wachten op een Quest, heeft ie een WAW gekocht...
Optima Stinger EX met Aeropunt

Gebruikersavatar
Dries
Helper
Berichten: 369
Lid geworden op: vr 19 sep 2003, 22:42
Postcode: 9000
Fiets: Taifuns
Locatie: Gent
Contacteer:

#13 Bericht door Dries »

Ik spreek me niet uit over uw geestelijke capaciteiten...
Peter van der Geer? Dat leek me inderdaad een interessant persoon.

reflecterende folie rood, geel, zwart of wit; 1euro per vierkante decimeter... mag dus ook een strip zijn van 1m lang en 1cm breed.
dat zwart geeft een grappig effect: het is dus echt pik blinkend zwart, als je er met een licht op schijnt geeft het evenveel licht als een andere reflector.
Die reflecterende folies werken dus zeer gelijkaardig aan gewone reflectoren, behalve dat een gewone reflector meer strooilicht terugkaatst.

Patriek
Helper
Berichten: 252
Lid geworden op: do 03 feb 2005, 18:49
Postcode: 9840
Fiets: Speedliner 28/20
Locatie: De Pinte
Contacteer:

#14 Bericht door Patriek »

De vraag over de te huren vervangvelomobiel is echt een hele goeie. Theoretisch heb je daar ook recht op, voorzover je velomobiel voor beroepsgebruik (miv weg naar werk of school) ingezet wordt. Voor vrijetijdsgebruik denk ik dat een rechter minder scheutig zal zijn in het toekennen van een (volledige) terugbetaling van die huurprijs. Vraag toch maar eerst het formele akkoord van de Mij van tegenpartij voor je huurkosten maakt, en nog eens, laat je daarin bijstaan door je rechtsbijstandverzekering. Tracht zo snel mogelijk de naam en het telefoonnummer van je dossierbeheerder (en zelfs zijn e-mailadres) te weten te komen en span die persoon voor je ... velomobiel. Die mensen worden ervoor betaald om dat werk te doen, doen dat mestal ook goed, en daar betaal jij toch verzekeringspremie voor.
Ondertussen ga ik eens na bij collega's juristen of ze gevallen kennen van terugbetaling van huurkosten voor bukfietsen.
Graag leren bewegen, leren gráág bewegen, blijven bewegen.

Ward De Meyer
catering
Berichten: 1661
Lid geworden op: za 08 nov 2003, 11:12
Postcode: 2930
Fiets: Stinger
Locatie: Brasschaat
Contacteer:

#15 Bericht door Ward De Meyer »

vandaag was de dag weer aangebroken dat ik na 3maanden zadelpijn het stalen ros kon inwisselen voor een optima stinger.

De lengte stond prima. Fiets is prima in orde.(2000km op 2jaar is dan ook nie veel 8) )

Bijna nog een hartattack gekregen in het naar huis gaan. De stinger lag in de aanhangwagen schuin omhoog. Door het getril in de aanhangwagen was mijn voorwiel los geraakt. En toen ik naar achteren keek zag ik het voorwiel eruit vliegen toen we op de autostrade tegen 120 per uur gingen. Gelukkig belande het wiel tegen het achterwiel waardoor het in de aanhangwagen viel...
Optima Stinger EX met Aeropunt

Plaats reactie