Een Nieuwe Nederlander

Meer informatie en foto's van onze leden
Plaats reactie
Bericht
Auteur
ssj3gohan
Helper
Berichten: 304
Lid geworden op: do 01 okt 2009, 0:14
Locatie: Rijswijk (NL)
Contacteer:

Een Nieuwe Nederlander

#1 Bericht door ssj3gohan »

Ik zal me even voorstellen, is wel zo netjes. Ik ben tot nu toe vooral op tweakers.net actief (gezien ik uit NL kom), maar gezien dit forum toch wat uitgebreider is wat betreft ligfietsen besloot ik me hier ook maar te registreren. Op tweakers.net heb ik het tweede deel van het Ligfietstopic mogen inluiden (WFvN is geestelijk vader van het topic). Ja, daar is het een topic, hier is het een heel forum :D

Ik heb zelf een M5 Blue Glide en een Flevobike, beiden zwaar aangepast. De M5 heb ik het langst, tweedehands bij een fietsenwinkel in het zeer noordelijke Schagen (NL) gekocht. Te duur naar later bleek, maar dat wist ik toen nog niet (270 eur voor betaald, maar de aandrijving was kapot, is 120+ euro in gaan zitten om te vervangen). Deze zomer heb ik er een glasvezel achterbak op gemaakt omdat bestaande staartpunten allemaal ofwel te lang waren, of mijn laptop niet konden herbergen. Ook zit er een geluidsinstallatie in, gezien dat absoluut noodzakelijk is als je death metal op de fiets wilt luisteren. Kortgeleden ook handsfree telefoneren geinstalleerd. De aandrijving is ook getweakt voor de lange afstanden (veel hoge verzetten dicht bij elkaar, één alpieneverzet). Dat maakt hem wel erg langzaam in de stad, samen met de ontbrekende voorvering.

De flevobike heb ik in Mei van dit jaar gekocht voor 40 euro, in belabberde staat. Hele fiets uit elkaar gehad, alles gereviseerd, gelukkig waren nergens haarscheurtjes te bekennen. Junglegroen gespoten, zitje zwart gemaakt, derailleur geinstalleerd om de ketting te spannen, fietscomputer, beide wielen volledig opnieuw ingespaakt (voorwiel was totaal uit balans, achterwiel heeft een rollerbrake-naaf gekregen), Marathon Plus bandjes erop (lawaaiig, maar ze gaan in ieder geval niet lek). Inmiddels is hij een stuk fijner om op te fietsen dan de M5 gezien de dubbele vering, handsfree fietsen en het feit dat ik hem gratis in de trein mee kan nemen. Binnenkort komen er twee 1W-LEDs op als verlichting.

Mijn uitzicht vanuit mijn appartement (opklikken voor volbeeld):
Afbeelding

Nog wat persoonlijke informatie: het zal opvallen dat ik van een technische universiteit kom, ik specialiseer in elektrische converters en aandrijvingen (specifiek voor elektrische voertuigen). Ook heb ik een B.Sc. in lucht- en ruimtevaarttechniek en heb ik enige ervaring in vervaardiging van composieten en aluminiumstructuren. Ik ben veel actief in studentenprojecten, meest bekende waaraan ik heb meegewerkt is Formula Zero: waterstof-brandstofcel-aangedreven elektrische kartjes. Ik doe ook nog graag aan fotografie en programmeren. Ik zal me dus ook nog wel eens mengen in discussies over composieten en structuren ;)

Mijn vriendin rijdt (soms) een M5 Black Glide, fietsmaatje heeft zich onlangs ook een M5 Blue Glide met backbone aangeschaft en ook hij zal spoedig een tweede ligger kopen. Met hem vooral maak ik zo nu en dan tochtjes van 100+ km.
M5 Blue Glide, Flevobike, both heavily modified.

Gebruikersavatar
steve'O
Neo Prof
Berichten: 178
Lid geworden op: do 30 apr 2009, 23:08
Postcode: 9260
Fiets: Optima Cheetah
Locatie: Wichelen
Velomobiel: WAW 573 (2022)
Contacteer:

#2 Bericht door steve'O »

Leuk, een techneut erbij op het forum... Ik wacht al op je eerste zelfbouw/project met exotische materialen :wink: :wink:
Als het niet past, moet je een grotere hamer gebruiken.... (maar niet heus)
=================================
Optima Cheetah
Optima High Baron
WAW 573 (CyclisWAW)

Gebruikersavatar
bicky
General Manager
Berichten: 3865
Lid geworden op: ma 29 jun 2009, 10:34
Postcode: 8700
Fiets: ligfietsen, roeifiets, kickbike, ....
Locatie: Tielt (wst-vl)
Velomobiel: Mango+ (2011)
Contacteer:

#3 Bericht door bicky »

Tweakers.net volg ik ook. maar enkel het portal nieuws.
Het forum vind ik te druk om in deel te nemen/ maar is wel een fantastische bron van info.

Welkom op het forum. Iemand met zo een mooie technische achtergrond is altijd handig.

Plaats reactie